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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  12/11/2015
Actualizado :  15/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LADO, J.; ZACARÍAS, L.; GURREA, A.; PAGE, A.; STEAD, A.; RODRIGO, M.J.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); ARANZAZU GURREA, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); ANTON PAGE, University of Southampton (UK); ANTHONY STEAD, University of London (UK); MARÍA J. RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos).
Título :  Exploring the diversity in Citrus fruit colouration to decipher the relationship between plastid ultrastructure and carotenoid composition.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Planta, 2015, v. 242, p. 645-661.
DOI :  10.1007/s00425-015-2370-9
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 13 March 2015 / Accepted: 9 July 2015 / Published online: 23 July 2015. Electronic supplementary material The online version of this article (doi:10.1007/s00425-015-2370-9) contains supplementary material, which is available to authorized users.
Contenido :  ABSTRACT. Main conclusion: Differentiation of new and characteristic plastid ultrastructures during ripening of citrus fruits in both peel and pulp appears to be strongly correlated with the content and complement of carotenoids. Most of the species of the Citrus genus display a wide range in fruit colouration due to differences in car- otenoids; however, how this diversity is related and may contribute to plastid differentiation and ultrastructure is currently unknown. To that end, carotenoid profile and plastid ultrastructure were compared in peel and pulp of three sweet oranges: the ordinary orange-coloured Navel, rich in b,b-xanthophylls, the yellow Pinalate mutant with an elevated content of colourless carotenes and reduced b,b-xanthophylls, and the red-fleshed Cara Cara with high concentration of colourless carotenes and lycopene in the pulp; and two grapefruits: the white Marsh, with low carotenoid content, and the red Star Ruby, accumulating upstream carotenes and lycopene. The most remarkable differences in plastid ultrastructure among varieties were detected in the pulp at full colour, coinciding with major differences in carotenoid composition. Accumulation of lycopene in Cara Cara and Star Ruby pulp was associated with the presence of needle-like crystals in the plastids, while high content of upstream carotenes in Pinalate pulp was related to the development of a novel plastid type with numerous even and round vesicles. The presence of plastoglobuli was link... Presentar Todo
Palabras claves :  CAROTENOIDS; CHLOROPLASTS; CHROMOPLASTS; FRUIT RIPENING.
Thesagro :  CAROTENOIDES; CITRUS; CLOROPLASTO; MADURAMIENTO.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100787 - 1PXIAP - PPPP/PLANTA/2015

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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  02/08/2017
Actualizado :  01/11/2018
Tipo de producción científica :  Ediciones Especiales
Autor :  INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA), URUGUAY; UCTT (Ed.).
Afiliación :  UNIDAD DE COMUNICACIÓN Y TRANSFERENCIA DE TECNOLOGÍA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Plan Estratégico 2016-2020 Visión 2030.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Montevideo (UY): INIA, 2017.
Páginas :  35 p.
ISBN :  978-9974-38-376-0
Idioma :  Español
Notas :  Este documento presenta el Plan Estratégico Institucional (PEI) definido por INIA para el período 2016-2020, integrando una visión de mediano plazo al año 2030. Disponible también en inglés: Strategic Plan 2016-2020 Vision 2030.
Contenido :  Introducción. Proceso de formulación del Plan. Análisis de ambiente interno. Análisis de ambiente externo. Posicionamiento de INIA. Definición de nueva estrategia. Principales metas institucionales. Implementación de la estrategia. Gestión institucional. Investigación y desarrollo. Sistema Extensivo Ganadero. Sistema Vegetal Intensivo. Sistema Lechero Sistema Arroz-Ganadería. Sistema Agrícola-Ganadero. Sistema Forestal. Sistema Familiar. Transferencia de Tecnología y Promoción de la Innovación. Reflexiones finales.
Palabras claves :  AGRICULTURAL RESEARCH; INSTITUTIONS; LINEAS DE INVESTIGACIÓN; MANAGEMENT; RESEARCH; STRATEGIC OBJECTIVES.
Thesagro :  GESTION; INSTITUTOS DE INVESTIGACIÓN; INVESTIGACION AGROPECUARIA; PLAN ESTRATEGICO.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
C30 Documentación e información
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7136/1/PEI-2016-2020.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7280/1/PEI-2016-2020-english.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101431 - 1INILB - PPUY/INIA/EE/PEI 2016Pei2016
LE102180 - 1INIFL - PPLE-INIA/PE/2016-2020PE 2016
TBO102075 - 1INIFL - PPUY/INIA/EE/PEI 2016Pei2016
TT102144 - 1INILB - DDUY/INIA/EE/PEI 2016
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